Hästar

HIORT AF ORNÄS

FÄLTTÄVLAN


Västra Ledinge Gård

Stall och Fastigheter

Cohiba's Lottery (SWB) (f 2012 Cohiba 1198-Songline xx), Breedersansluten. Hennes utbildning fortsätter och målet för 2019 är att debutera 2* fälttävlan samt starta internationellt.

 

Hon föddes på gården och är en "vinstlott" från Ponny SM 2010 där Louise tävlade kringklasser. Hon insisterade på att vi skulle köpa några lotter och javisst vi vann en betäckning av Cohiba! Hon är visad som föl med 45 poäng och blev därmed ett klass 1 föl.

 
Cava VH (31) (SWB) (f 2014 Centaurus-Santa Cruz VDL), Diplom i hoppning på hennes 3-års test 2017.

Har under hösten 2018 utvecklats helt till vår belåtenhet och målet för 2019 är att börja göra resultat i tävlingssammanhang.

 

Hon var kvalad till Rikssto på Breeders 2017. Vi köpte henne efter att Louise såg en löshoppningsfilm våren 2017 och hon blev förtjust. Tanken är att det ska bli en riktigt framtidshäst av henne.


 


First Lady (F. 2) (SWB) (f 1999 Sack-Steve's Friend xx), Selektionssto samt Prestationsklass ***, har med sin förra ryttare Niklas Jonsson bla vunnit Breeders, varit bästa svenska ekipage på VM 2010 och tagit fina pallplatser för Sverige i Aachens lagtävling.

 

Vår fantastiska Lady har från och med hösten 2016 blivit pensionär och tanken är att hon ska på bli mamma istället. Till vår glädje tilldelas Lady den 19/12-16 Prestationsklass *** från ASVH-SWB, där hon redan är ett selektionssto. Lady födde i mars-18 ett vackert och korrekt stoföl Lady's First-Fialotta. Lady är dräktig igen med Cristallo II. Hon är en fantastisk mamma och Fialotta är oerhört social och lättsam individ.

 

Familjen fick förmånen att köpa henne i september 2013 och med henne har Louise tagit vinster och placeringar upp tom lång internationell 2* klass. YR SM silver och brons. YR EM 2015 och 2016, Lag NM Brons mm.

 
Fredrico (f 2013 Clinton II-Nicolo) föddes också på gården och är en kombination mellan vårt D-ponny sto Nicole (f: 98, Nicolo-Kastellano-Upan la Jarthe x) med fina meriter från bla nationell MSVB hoppning och 1* fälttävlan och den kompetenta hingsten Clinton II som själv gått världscupen och vunnit Asiatiska Mästerskapen.

 

Att han har hopp påbrå har vi redan sett när vi löshoppat honom. Som blivande 5 åring är hann hela 171 cm hög. Under sommaren 2017 är han inriden av Louise och känns oerhört spännande, dock är Louise inte säker om det blir fälttävlan då han har så lätt för sig i hoppningen, vi får se! Tyvärr blev han sparkad i hagen i september 2018 och fick till vår sorg tas bort.